Uspeh naših dijakov na debatnem tekmovanju v nemščini

Od 25. do 29. maja je v Ljubljani v organizaciji Goethejevega inštituta potekal finalni teden s pripravami na državno tekmovanje v okviru projekta »Mednarodna debata mladih/Jugend debattiert international«, ki se letos izvaja pri nas prvič. Osem mladih debaterjev, med njimi naša dijaka Erik Horvat (1. a) in Grega Ferenc (3. b), iz štirih izbranih šol v državi se je pod vodstvom mentorja Pavla Bobeka iz Prage, glavnega koordinatorja projekta v Evropi, »urilo« v veščinah debatiranja in javnega nastopanja.

V četrtek 28. maja je na polfinalnem tekmovanju žirija izbrala štiri finaliste, ki so se naslednji dan pomerili v finalu. Med slednjimi je bil tudi naš dijak Grega Ferenc, ki je v zelo izenačeni »tekmi« osvojil drugo mesto in si s tem prislužil vozovnico na finale letošnjega tekmovanja v Rigi (Latvija) v drugi polovici oktobra.

Tudi drugi naš dijak Erik Horvat je po mnenju članov žirije in občinstva kot najmlajši udeleženec pustil zelo dober vtis.

Program finalnega dne v hotelu Lev je s svojo izvirno glasbeno interpretacijo popestrila Bilbi ob kitarski spremljavi Gregorja Strmeckega.

Mentorica: Zorka Gergar

Comments are closed.