Uresničitev lendavskih sanj

V torek, 17. 5. 2022, se je šolska nogometna reprezentanca udeležila finalnega turnirja v malem nogometu. Za uvrstitev na zaključni turnir, ki je bil v Kopru, se je potegovalo kar 120 srednjih šol. Vstopnico na finalni turnir so si šolske ekipe priborile v izločitvenih dvobojih, ki so potekali med šolskim letom. Udeleženci tokratnega turnirja so bili SEPŠ Koper, SŠ Slovenska Bistrica, Gimnazija Franceta Prešerna Kranj in naša Dvojezična srednja šola Lendava.

Za uvrstitev v finale so se naši pomerili proti domačinom, ki so odkrito ciljali na končno zmago. Tekma je bila zelo izenačena in napeta. Naši so si pripravili nekaj polpriložnosti, vendar je bil domači vratar vselej na pravem mestu. Po desetih minutah igre je naša šola povedla z dvema zadetkoma Aneja Horvata. Na začetku drugega polčasa je za 0:3 zadel Niko Zamuda. Tudi po zaostanku s tremi goli razlike se domačini niso predali in so si priigral veliko strelov, vendar je bil naš vratar vselej na pravem mestu. Tudi podatek, da so bile na tekmi tri izključitve (dve na naši strani), kaže na to kako živčna tekma je bila. Do konca tekme so domačini enkrat zadeli in tekma se je končala z 1:3.

DSŠ LENDAVA V FINALU!!!

V finalu so se naši dijaki pomerili proti Gimnaziji Franceta Prešerna Kranj, ki so prej zanesljivo premagali SŠ Slovenska Bistrica s 4:1 in so veljali za favorite turnirja. Kranjčani so imeli večjo posest žoge. Igrali so hitro in samozavestno. Lendavčani so se organizirano branili in preko hitrih prehodov prišli do lepih priložnosti. V eni izmed takih akcij je zadel Blaž Baligač. Nekaj minut za tem je iz prostega strela zadel še Niko Houbar. Polčas se je končal z vodstvom naših 2:0. V nadaljevanju tekme je bila slika igre podobna kot v prvem polčasu. Kranjčani so nadaljevali z napadi in znotraj minute igre dosegli kar dva zadetka in rezultat izenačili na 2:2. K sreči to ni zmedlo naše fante, ki so preko Blaža Baligača 4 minute pred koncem povedli s 3:2. Sledil je dramatični zaključek, kjer pa gledalci novih zadetkov niso videli.

Slavje se je lahko začelo …

Našo šolo so zastopali: Primož Kocet, Vito Houbar, Blaž Baligač, Tine Sobočan, Niko Houbar, Luka Časar, Žan Horvat, Santino Nikolič, Jan Farkaš, Anej Horvat, Marsel Škraban in Niko Zamuda.

REZULTATI:

  • 1. tekma: GIMNAZIJA FRANCETA PREŠERNA KRANJ : SŠ SLOVENSKA BISTRICA (4 : 1)
  • 2. tekma: DVOJEZIČNA SŠ LENDAVA : SREDNJA EKONOMSKO-POSLOVNA ŠOLA KOPER (3 : 1)
  • 3. tekma: SŠ SLOVENSKA BISTRICA : SEPŠ KOPER (4 : 2)
  • 4. tekma: DVOJEZIČNA SŠ LENDAVA : GIM. FRANCETA PREŠERNA KRANJ (3 : 2)

Comments are closed.