Vzgojiteljada 2022

Dijakinje 1. b so se v četrtek, 5. 5. 2022, na Jesenicah udeležile Vzgojiteljade 2022 – tradicionalnega srečanja dijakov, ki se izobražujejo v programu predšolska vzgoja. Slogan letošnje Vzgojiteljade je bil »Odpadkom dajmo življenje«. Po uvodnem kulturnem programu so se dijakinje pridružile različnim kotičkom, kjer so preko dejavnosti spoznavale delo vzgojitelja, primerne načine dela z otroki, značilnosti otrok in njihovo vedenje, priložnost pa so imele tudi izmenjati izkušnje in se družiti s sovrstniki iz različnih koncev Slovenije. Nato je sledila zaključna prireditev, na kateri so predstavili, kaj vse so spoznali in ustvarili pri posameznem kotičku.

UMETNOSTNI KOTIČEK

Dijaki smo se razvrstili k različnim dejavnostim. Jaz sem šla k plesu. Naučili smo se plesno točko. Nato smo se pa združili z dijaki, ki so bili pri glasbi, in z dijaki jezikovnega kotička. Skupaj smo nato pripravili predstavo s sloganom »Očistimo gozd«.

Elisa Lebar, 1. b

MATEMATIČNI KOTIČEK

V matematičnem kotičku smo merili dimenzije različnih odpadnih škatel in izračunavali njihovo prostornino. Nato smo škatle razstavili na najmanjšo možno velikost in spet izračunali njihovo prostornino ter primerjali dobljene rezultate. Nato smo iz papirja izdelovali različna telesa in se učili, kako jih predstaviti otrokom.

Sofija Njakaš, 1. b

NARAVOSLOVNI KOTIČEK

Dijaki smo postali eko detektivi molekule CO2. Pripravili smo plakat o dobrih in slabih lastnostih CO2. Nato pa smo izvedli različne eksperimente. Jaz sem sodelovala pri izdelavi terarija, s katerim smo nato na zaključni prireditvi predstavili učinek tople grede.

Mia Kovač, 1. b

IGRE ZA OTROKE

Mi smo spoznali pravilo DR ABC in na lutki preizkusili temeljne postopke oživljanja. Nato smo se naučili, kako opraviti klic na številko 112 in kako otroke v vrtcu naučiti, kaj je potrebno narediti, če se kdo poškoduje.

Nika Utroša, 1. b

Comments are closed.