Slovesna podelitev zaključnih spričeval 2022

Včeraj smo v Gledališki in kulturni dvorani v Lendavi razglasili rezultate zaključnega izpita, poklicne in splošne mature v spomladanskem roku 2022 na DSŠ Lendava ter svečano podelili zaključna spričevala.

Letošnja generacija maturantov šteje 77 dijakov, od katerih je v spomladanskem roku 2022 k zaključnemu izpitu v celoti pristopilo 17 dijakov, k poklicni maturi 32 dijakov in k splošni maturi 13 dijakov.

Zaključni izpit je uspešno opravilo 17 dijakov:

  • 3 dijaki v programu Avtoserviser,
  • 2 dijakinji v programu Trgovec,
  • 2 dijaka v programu Gastronomske in hotelske storitve,
  • 7 dijakov v programu Mehatronik operater,
  • 3 dijaki v programu Elektrikar.

3 dijaki so dosegli maksimalno število 5 točk. To so Ines Škafar, program Trgovec ter Dorian Hranilović in Marcus Kramberger, program Elektrikar.

Povprečna ocena splošnega uspeha na ZI je 3,6 točke.

Poklicno maturo je opravilo vseh 32 dijakov: 16 strojnih tehnikov, 6 ekonomskih tehnikov, 9 kemijskih tehnikov in 1 tehnik mehatronike. Strojni tehnik Vito Houbar je z 22 točkami dosegel izjemen učni uspeh in postal zlati maturant.

Splošno maturo je na spomladanskem izpitnem roku opravljalo 13 dijakov, uspešno jo je opravilo 12 dijakov (92,3%). Ena dijakinja ima popravni izpit iz enega predmeta. Najvišje število točk sta dosegla Ajda Hozjan 28, in Žiga Tibaut 27, kar je odličen uspeh. 8 dijakov od 12 je doseglo točke nad 20, povprečje točk znaša 21,3 točk.

Dijaki prejmejo tudi certifikate iz tujega jezika, tako na poklicni kot splošni maturi: tuji jezik je na spomladanskem roku letošnje poklicne mature opravljalo 14 dijakov, in sicer 12 iz angleščine in 2 iz nemščine. Certifikat prejme 12 dijakov, in sicer 10 dijakov iz angleščine in 2 iz nemščine.

Na splošni maturi prejmejo dijaki certifikate iz tujih jezikov, nekateri tudi po 2: na osnovnem nivoju (B1) iz angleščine 7, na višjem nivoju (B2) pa iz angleščine 4 dijaki in iz nemščine 3.

Čestitamo vsem dijakom za vse dosežene rezultate (tudi med šolskim letom) in želimo vse dobro na nadaljnji življenjski poti!

Comments are closed.