Rezultati natečaja Književniki in njihova dela v svetu doodlov 2015

Vsem dijakom se zahvaljujemo za sodelovanje in njihove lepe izdelke, posebej pa čestitamo prvim trem nagrajenim dijakom (Oskar Nemec, Damir Olah, Niki Sobočan). Nagrade bodo prejeli 6. februarja 2015 na proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku.

Čestitamo!

**************

 

Zmagovalni doodli:

 oskar_nemec_iliada 1. mesto: Iliada (Oskar Nemec)

Kratek opis doodla: Na sliki je upodobljenih veliko prvin iz epa Iliada (moč bogov, jabolko spora, vojna – meč, sulica, lok, trojanski konj, Ahilova oprema, ladjevje, jonski steber, mesto Troja).

 Damir Olah_Martin Krpan 2. mesto: Levstikov Martin Krpan (Damir Olah)

Kratek opis doodla: Dijaki programa Model SPI spoznavajo tudi Levstikovo delo Martin Krpan. Na sliki vidimo glavnega junaka, ki nosi svojo kobilo (v prostoru za dvojni O), prav tako njegov kij, ki je pomemben del zgodbe, saj si ga Martin Krpan izdela sam iz cesaričine lipe in ga uporabi v boju z Brdavsom.

 Niki Sobočan_Jančarjev Drohojowski in Volodja 3. mesto: Drohojowski in Volodja (Niki Sobočan)

Kratek opis doodla: Na sliki lahko vidimo prizor, ko v celici oziroma bolniški sobi zmešani bolničar Volodja odreže Simonu Vebru nogo in ga tako travmatično preobrazi v poljskega vstajnika Drohojowskega. Razmere (hladen prostor: nečloveškost) in travmatičnost dogodka (kri, drogovi v celici oziroma sobi) uprizarja tudi podoba sobe.

Ostale doodle si lahko ogledate tukaj.

Nagrade:

  1. mesto: USB-ključ in knjižna nagrada (po izbiri do 25 eur)
  2. mesto: USB-ključ in knjižna nagrada (po izbiri do 18 eur)
  3. mesto: USB-ključ in knjižna nagrada (po izbiri do 14 eur)

Comments are closed.