Pi (Darren Aronofsky, 1998)

V okviru programa letošnjih filmskih ITS-vsebin se je 3. dan tedna dejavnosti vse vrtelo okrog filma Pi. Ogledali smo si film, se pogovorili o vtisih, razmišljali o mejah med norostjo in genialnostjo, potem pa filmsko vsebino povezali z matematičnim vsebinami. Dodali smo še pregled zgodovine filmske glasbe in razmislek o glasbi v tem filmu. Dan smo zaključili z evalvacijo. Poleg dijakov 2. a-razreda so v filmskem dnevu sodelovali še profesorji Helena Tibaut Antolin, Dejan Berden in Štefan Kardoš.

***

Fran Žilavec
Današnji dan mi je bil všeč, saj je medpredmetno povezovanje bilo dobro organizirano in razporejeno. Delali smo na več načinov (v parih, kot razred in tudi samostojno). Cel dan smo bili skupaj, zato sem se počutil skoraj kot v šoli, a še zdaleč ne tako dobro, ko, ko smo zares v šoli.

Emma Štiblar
Današnji dan je bil poučen, zanimiv. Naučila sem se veliko novih pojmov, kot so število pi, Fibonaccijevo število, zlati rez … in spoznala zgodovino filmske glasbe. Všeč mi je bilo delati v parih, čez dan pa smo imeli tudi nekaj samostojnega dela.

Laura Horvat
Današnji dan se mi je zdel zanimiv in poučen. Všeč mi je bilo medpredmetno povezovanje in sama organizacija dneva. Prav tako mi je bilo všeč delo po skupinah, ki je bilo zelo zabavno.

Nina Tivadar
Današnje ure ITS-a so bile zanimive. Všeč mi je bilo, da smo film povezali z matematiko in glasbo ter se naučili nekaj novega.

Comments are closed.