Zdrav slog življenja

Sindi Horvat, bivša dijakinja naše šole, je na predavanju Zdrav slog življenja spregovorila o lastni izkušnji hujšanja. Dijakom je na lastnem primeru pokazala, kako je sama spremenila svoj način prehranjevanja in življenja. Svetovala je, naj preverijo, kaj jedo in kakšne snovi vnašajo v svoje telo. Na podlagi tega je treba uravnavati svojo prehrano. Samo s kardio vajo, tekom, telovadbo in fitnesom se ne bodo znebili odvečne maščobe, kajti najpomembnejši del shujševalnega procesa je način prehranjevanja. Pomembno je tudi, da ugotovijo, če smo na kaj alergični, saj pogosto alergije povzročajo probleme s prebavo in posledično s težo.

INTERVJU

Pogovarjali smo se s Sindi Horvat, bivšo dijakinjo DSŠ Lendava, ki svoj prosti čas namenja predvsem zdravemu slogu življenja.

1. S katerim namenom ste danes prišli na našo šolo in o čem ste predavali?
Danes sem prišla, da dijakom približam zdrav slog življenja, kako ga lahko spremenimo oz. izboljšamo. Danes sem govorila predvsem o svojih življenjskih izkušnjah in kako jaz gledam na te stvari.

2. Zakaj ste se odločili, za zdrav način življenja?
Moje življenje se je zelo spremenilo. Sama sem nekoč imela težave s prekomerno telesno težo. Nekega dne sem se odločila, da bom temu naredila konec in spremenila svoje življenje na boljše. Tako se danes ukvarjam z raznimi aktivnostmi in seveda pazim na uravnoteženo prehrano. Svoje znanje in izkušnje želim prenesti tudi na širšo skupnost.

3. Ste se za to posebej strokovno izobraževali?
Ne, nisem, načrtujem pa, da se v prihodnosti bom.

Pripravili: Kaja Kocon, 3.c in Anja Ftičar, 1.a

Comments are closed.