Strokovna ekskurzija v Budimpešto 2023

Dijaki 3. letnika gimnazije in strokovnih programov ter 4. letnika programov PTI so se 7. in 8. junija 2023 udeležili dvodnevne strokovne ekskurzije v Budimpešto, ki jo je organizirala profesorica Anna Dancs. Dijake so spremljali tudi razredniki in nadomestni razredniki, in sicer Simona Šamu, Marija Polanec, Brigita Lovenjak in Doris Vöröš.

Prvi dan so si ogledali Matjaževo cerkev, Ribiško trdnjavo in okolico Budimskega gradu. Popoldne so si vzeli čas za ogled čudovitega dvorca v Gödöllőju, zvečer pa so uživali v vrvežu ulice Váci. Nato je sledilo nočno križarjenje po Donavi, med katerim so vsi prisotni bili očarani nad lepo osvetljeno prestolnico.

Prvi del drugega dne je najprej bil namenjen ogledu madžarskega parlamenta, nato pa so si vzeli čas še za živalski vrt. Zaradi obnove Verižnega mostu in zapore določenih pomembnih ulic ter trgov si niso mogli ogledati Citadele, so pa obiskali baziliko sv. Štefana in Trg herojev.

Vzdušje je bilo zelo prijetno, tudi vreme jim je bilo oba dneva naklonjeno, izjema je bil večer prvega dne, ko je močno deževalo in so vsi bili čisto premočeni. Je pa kljub vsemu ekskurzija bila polna lepih doživetij.

Comments are closed.