Sprejem diamantnih maturantk in maturantov 2018

V soboto, 6. oktobra 2018, sta predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju priredila sprejem za diamantne maturantke in maturante, ki so na splošni ali poklicni maturi dosegli vse možne točke.

Na Dvojezični srednji šoli Lendava smo v preteklem šolskem letu imeli izjemne uspehe na poklicni maturi, saj sta vse možne točke dosegla dva dijaka iz prve generacije kemijskih tehnikov na naši šoli. Eva Jerebic, ki se je prireditve tudi udeležila, in Filip Kóša sta na poklicni maturi dosegla vseh 23 možnih točk, Martina Hozjan pa je z 22 točkami postala zlata maturantka.

K splošni maturi na DSŠ Lendava je v šolskem letu 2017/2018 prvič pristopilo 16 dijakov, uspešnih pa jih je bilo 13. Najboljši rezultat je dosegel Oskar Nemec, ki je s 33 točkami postal zlati maturant.

Poklicno maturo je opravljalo skupno 20 dijakov in zunanjih kandidatov. Od 17 dijakov, ki so maturo opravljali prvič, je bilo uspešnih 16, v spomladanskem roku pa so bili vsi dijaki uspešni, tako je bil uspeh na spomladanskem roku poklicne mature 100-odstoten.

Zaključni izpit v programih SPI je v preteklem šolskem letu opravljalo 16 kandidatov iz 5 različnih programov. Vsi dijaki so bili na zaključnem izpitu uspešni, tako je uspeh bil 100 %. Najboljši uspeh na zaključnem izpitu dosegla Martina Madaras, ki je dosegla največje možno število točk.

Vsem dijakom, še posebej diamantnima maturantoma, zlati maturantki in dijakinji, ki je dosegla največje možno število točk na zaključnem izpitu še enkrat čestitamo.

Comments are closed.