Popotovanje od Tedija do Mercatorja

Dijaki ekonomskih in trgovskih programov smo si v okviru dnevov dejavnosti ogledali različna lendavska podjetja. Pred vami je kratko poročilo z obiska dveh trgovin – Tedija in Mercatorja.

V obeh podjetjih je bila predstavitev podobna. Najprej so nam predstavili ponudbo in dejavnost podjetja, nato pa trenutno najaktualnejšo temo, to je božič oz. veseli december. Po praznikih bodo imeli velika znižanja, npr. v trgovini Tedi bodo nekateri izdelki, ki sedaj stanejo 12 evrov, takrat stali le 10 centov.

Sedež podjetja Tedi je v Dortmundu, poslujejo pa tudi v Avstriji, Sloveniji, na Slovaškem, Nizozemskem in v Španiji. V trgovini imajo različne oddelke, npr. oddelek za zabavo, tekstil, šolo, pisarniški material itd. Podjetje je prijazno do zaposlenih in do okolja.

Tudi v Mercatorju imajo različne oddelke, npr. mesnega, mlečnega, higienskega, otroškega itd. Všeč nam je bila postavitev božičnih izdelkov takoj ob vhodu, ker tako takoj vzbudijo pozornost. Poslovodja nam je tudi povedala, da jim je zelo pomembna kakovost hrane in da sta sadje in zelenjava vedno sveža.

Predstavitev v trgovini Tedi nam je bila morda bolj všeč, saj je bila kratka in jedrnata, vendar zelo informativna.
Dijaki si želijo še več takih dnevov dejavnosti. Praktično učenje jim bolj ostane v spominu.

Kaja Kocon in Iris Zver, 3. c

Comments are closed.