Beseda uredništva

Uredniki šolskega glasila Lapsus in dijaki, ki sodelujejo pri filmskem krožku, smo združili moči in vam bomo sproti poročali o dogajanju, ki poteka na šoli v okviru dnevov dejavnosti od 21. do 23. decembra. Objavljali bomo posnetke, ki jih sproti pripravljajo dijaki filmskega krožka, in seveda članke, ki so jih napisali novinarji šolskega časopisa.

V ponedeljek, 21. 12., 2015, nas je obiskal novinar in fotograf časopisa Delo Jože Pojbič in nam predstavil poklic novinarja. Spregovoril je o etiki novinarskega poklica in novinarskem kodeksu, predstavil nam je osnovne novinarske zvrsti in nas opozoril na temelje novinarske obrti. Govoril nam je tudi o osnovah fotografije in pokomentiral posamične fotografije, ki so mu jih že prej poslali dijaki.

Po predavanju smo se sestali na uredniškem sestanku, si razdelili naloge. Najprej smo šli »na teren«, potem smo iz zbranega gradiva sestavljali prispevke in jih nekaj tudi objavili na šolski spletni strani.

Danes, v torek, 22. 12. 2015, poteka na šoli drugi dan dejavnosti. Vsak razred ima določeno svojo dejavnost, nov izziv in seveda tudi novo dogodivščino. Določene dejavnosti potekajo na šoli, za druge pa so se dijaki odpravili v razna podjetja, kamor smo tudi mi poslali naše reporterje. Prispevke bomo objavljali sproti.

Uredniški odbor

Comments are closed.