Obvestilo

Po treh dneh dela na daljavo ugotavljamo, da je delo steklo. Vsi učitelji delamo na daljavo in odzvala se je večina dijakov (danes 249 od 279, kar je skoraj 90%). Zato moram najprej pohvaliti vse tiste dijake, ki pridno delajo in se tudi odzivajo po učiteljevih navodilih. Seveda tudi učitelje, ki smo v izredno kratkem času uspeli vzpostaviti pouk na daljavo.

Naše delo je večkrat prekinjeno zaradi prevelike obremenitev eAsistenta, na kar nas opozarjajo tudi dijaki. Prav tako se nekateri dijaki pritožujejo, da so preobremenjeni. Zato sledi obrazložitev:

Tudi učitelji se spopadamo s trenutnim stanjem in težavami, na katere nihče ni bil pripravljen. Vsak od nas namenja temu trenutno veliko več energije in časa, kot če bi tekel pouk po ustaljenih tirnicah. In tudi učitelji se jezimo na eAsistent, ki pa ne dela redno zato, ker je preveč obremenjen. Zato je na razpolago še delo v spletni učilnici.

Zato vse prosim za malo več potrpljenja, naloge pa si dijaki lahko tudi sami razporedite čez teden čim bolj enakomerno. Če ne utegnete rešiti vsega, pa obvestite o tem učitelja. Tudi sama sem jih ponovno opozorila, naj vam ne nalagajo preveč nalog naenkrat in naj bodo roki za oddajo bolj prožni.

Predlagam, da ta čas vsi čim boljše izkoristimo in da si tudi medsebojno pomagamo. Predvsem dijaki zaključnih letnikov imajo sedaj res veliko časa za ponavljanje, utrjevanje in preverjanje znanja. Tega, ko se vrnemo v šolo ne bo več veliko. Zato jemljimo pouk na daljavo skrajno resno.

Z MIZŠ smo dobili obvestilo, da se pouk na daljavo šteje kot redni pouk in prav zaradi tega ne bo podaljšanja pouka v počitnice, če se bodo razmere v doglednem času umirile. To pomeni, da trenutno še velja obstoječi srednješolski in s tem tudi maturitetni koledar. So pa podaljšali prvi rok za vpis na fakultete (o tem bi morali biti zaključni letniki že obveščeni).

Torej: delajmo še pridno dalje in naš trud bo poplačan! Vse dijake, ki se niso še odzvali pa opozarjam, da to nemudoma storijo, saj bodo zaostali pri učenju in predvsem preverjanju učne snovi in tega mogoče ne bodo mogli sami nadoknaditi. Pozivam tudi starše, da jih k temu spodbudijo.

Ne pozabite na gibanje, redno prehrano in vitamine, pa tudi na počitek po napornem dnevu.

Tudi z upoštevanjem preventivnih ukrepov pazite na svoje zdravje in na zdravje drugih! To je sedaj najbolj pomembno!

Lep preostanek dneva!

Silvija Hajdinjak Prendl, ravnateljica

Comments are closed.