Obisk motivacijskega govorca Darka Đurića

V sklopu tedna dajavnosti v mesecu decembru je v četrtek, 21. 12. 2023, našo šolo obiskal motivacijski govorec in paraolimpijec Darko Đurić.

Vse navzoče je navdušil predvsem s svojo pozitivno naravnanostjo. Predstavil je svoje otroštvo, ki je bilo zaradi hendikepiranosti vse prej kot lahko. A z veliko podporo rejniške družine in prijateljev je premagal vse ovire, pravi, da je vsem hvaležen še danes. Vztrajnost in trud sta vrlini, ki sta ga že od nekdaj odlikovali. Tako ga je življenje zaneslo v »športne vode«, iz česar je črpal energijo. Preizkusil se je v različnih športih, med drugim tudi v nogometu, sedeči odbojki, a na koncu je izbral plavanje. V plavanju je uspel in osvojil številna odličja.

Darko je človek, poln optimizma, veselja, upanja in zagona. Vse to smo lahko začutili v eni uri pogovora z njim. S svojo pozitivno energijo in vero je spremenil naš pogled na življenje in nam pokazal, kaj pomeni biti odločen, ponosen in vesel.

Kot sam pravi o sebi: »Doma so me vedno vzgajali z ljubeznijo, domače okolje je bilo vedno polno veselja. In tega sem se tudi nalezel. Sicer sem po naravi zelo optimističen, energičen. Mogoče je tudi to razlog, da se tako z lahkoto soočam z vsakdanjimi problemi.«

V vlogi moderatorke pogovora se je odlično odrezala naša dijakinja Lana Vučko.

Comments are closed.