Na regijskem srečanju mladih raziskovalcev Pomurja dijaki DSŠL dobili dve zlati in eno bronasto priznanje

20. in 21. aprila 2021 je potekalo Regijsko srečanje mladih raziskovalcev Pomurja, na katerem se je naša šola letos predstavila kar s tremi raziskovalnimi nalogami:

  1. Domen Pucko, dijak 4. letnika programa Kemijski tehnik je je predstavil raziskovalno nalogo na tematskem področju Druga področja; medicina z naslovom Ugotavljanje učinkovitosti adsorpcije aluminija na zeolit iz živil in posledično iz človeškega organizma. Mentorica je bila Marija Polanec.
    Osvojil je bronasto priznanje.
  2. Luka Denša, dijak 3. letnika programa Strojni tehnik predstavil raziskovalno nalogo na tematskem področju Aplikativni predlogi in projekti, arhitektura, gradbeništvo in promet ter tehnika z naslovom Točilnik za med. Mentorja sta bila Blaž Sobočan in Mario Raduha.
    Osvojil je zlato priznanje in se uvrstil na državno tekmovanje.
  3. Žiga Tibaut, dijak 3. letnika programa Gimnazija je je predstavil raziskovalno nalogo na tematskem področju Kemija in kemijska tehnologija, z naslovom Vpliv koagulacije in flokulacije na vsebnost suhe snovi v odpadnem miceliju. Mentorja sta bila Natalija Pavošević Žoldoš in dr. Bojan Kulčar.
    Osvojil je zlato priznanje in se uvrstil na državno tekmovanje.

Vsem trem dijakom iskreno čestitamo na izjemnem dosežku!

Comments are closed.