Mladim podjetnikom na pot

Dijaki programa Ekonomski tehnik in Ekonomski tehnik PTI so v tednu dejavnosti, v ponedeljek in torek (4. in 5. septembra), spoznavali, kako se pripravi anketa in na kaj morajo biti pozorni pri sestavljanju le-te. Po skupinah so izdelali vprašalnik za raziskavo turistične ponudbe našega kraja.

Dijaki 2. letnikov so pripravili predstavitev tujih podjetij v slovenskem ali madžarskem jeziku in se urili v nastopanju. Dijaki 3. letnika programov Ekonomski tehnik in Kemijski tehnik pa so sestavili prošnjo za praktično usposabljanje pri delodajalcu.

Aktiv ekonomistov je v letošnjem šolskem letu v katalogu OIV/ID ponudil vsebino za prosto izbiro z naslovom Moje podjetje. V ponedeljek in torek so dijaki vseh izobraževalnih programov spoznali, kaj je potrebno za uspešno podjetje; z ustanovitvijo svojega podjetja bodo lažje razvijali svoje talente in razumeli koncepte v osebnem in podjetniškem poslovanju. Dijaki so nato po skupinah izdelali logotip svojega podjetja ter določili dejavnost in ime firme. Nastale so zelo zanimive ideje.

Comments are closed.