Erasmus+ Building Bridges Španija

Smo dijakinje 2. letnika gimnazije DSŠ Lendava in smo se v sklopu projekta Erasmus + Building Bridges skupaj z dijaki iz Švedske, Avstrije, Nemčije, Poljske in Španije udeležile izmenjave v Španiji.

Prva dva dni smo preživele v Barceloni in si tam ogledale nekaj znamenitosti, kot so Sagrada Familia, Gaudijeva hiša, sprehodile smo se po La rambli in po pristanišču. Preostale dni smo bile v vasici Sarinena, vsaka je bila pri svojih gostiteljih, ki so nas toplo sprejeli. Na partnerski šoli v Sarineni smo se udeležile raznih delavnic in aktivnosti na temo glasbe. Igrale smo na tolkala na ritem rumbe ter se urile v likovnih sposobnostih. Ustvarile smo tudi “lip dub”, video s koreografijo tradicionalnih španskih plesov. Poleg delavnic smo si ogledale tudi arhitekturne znamenitosti v centru bližnjega mesta Huesca, kjer smo v studiu tudi posneli pesem za “lip dub”.

Na tej izmenjavi smo se veliko novega naučile o španski kulturi, preizkusile njihove tradicionalne jedi, kot so paella in tortilla de patatas. Spoznale smo njihov vsakdanjik, v šolo smo hodile šele na pol deveto uro, malico smo si prav tako kot vsi dijaki nosile od doma, vedno smo imele sendviče z bageto, tudi v kafeteriji se je dalo kupiti le to. Naučile smo se tudi nekaj osnov španščine in izboljšale naše znanje angleščine ter izmenjevale izkušnje z dijaki iz ostalih držav.

Comments are closed.