Diši po božiču

Letošnji decembrski dan dejavnosti je bil v izobraževalnem programu Ekonomski tehnik in Trgovec drugačen, kot smo ga bili vajeni v prejšnjih letih, a je bil kljub temu poučen, aktiven in zabaven.

Ker smo zaradi epidemije koronavirusa zadnjih osem tednov dela na daljavo preživeli veliko časa pred računalnikom, smo načrtovali delo večinoma brez informacijsko-komunikacijske tehnologije. Dijaki so iz reklamnih letakov izrezovali slike posameznih izdelkov za praznike po blagovnih skupinah s cenami in jih zalepili na papir formata A4. Iz posameznih blagovnih skupin so pripravili božično »virtualno« darilo. S tem so povezali svoje teoretično znanje s področja trženjskega spleta.

Lahko so tudi kaj spekli, skuhali, okrasili svojo sobo, jelko, pripravili božične okraske oz. različna darila, povezana s prazniki.

Nastale izdelke so dokumentirali in naložili v spletno učilnico.

***

Odzivi dijakov

 

V sredo smo pod mentorstvom profesorjev ekonomije in informatike imeli delavnice Diši po božiču. Lahko smo izbirali med dvema nalogama.

Prva naloga je bila, da smo izrezovali fotografije posameznih reklamnih izdelkov, ki smo jih potem po blagovnih skupinah zalepili na list papirja. Iz teh pa smo pripravili darilo, ki bi ga položili pod božično jelko.

Druga naloga je bila, da smo lahko kaj spekli, skuhali, pripravili božične okraske ali darila. Dijaki, ki so pekli oz. kuhali, so morali priložiti tudi kakšen recept. Pripravili smo kratko poročilo o tem, zakaj smo izbrali ravno ta recept oz. okrasek. Napisali smo tudi, koga bi povabili na pogostitev. Med delom smo se seveda fotografirali.

– Doris

 


Comments are closed.