Voščilnica za ljubljeno osebo, prijatelja, sorodnika …

Kdaj ste na zadnje napisali in ustvarili voščilnico? Da to počnete? Odlično. Večina je na to že skoraj pozabila, pa bi bilo lepo, če bi dobili poleg trgovinskih katalogov in letakov ter različnih položnic tudi kaj lepega: voščilnico. Z njo pokažete, da ste se za nekoga potrudili pri izdelovanju in da je besedilo pisano na kožo izbranega naslovnika. K temu smo vzpodbudili tudi naše dijake.

Izdelati so morali dve voščilnici in napisati primerno voščilo, eno od voščilnic pa tudi dejansko odposlati. Pri izdelovanju voščilnice so lahko bili izvirni, lahko pa so si pomagali s prikazom različnih tehnik izdelovanja voščilnic v obliki opisov in videa profesorice Melite Lazar. Za navodila smo poskrbele profesorice jezikov: mag. Gabriela Zver, Sandra Vida, Bernadetta Horváth, Elizabetha Tóth, Doris Vöröš, voščilnice pa so pomagali lektorirati vsi učitelji jezikov na šoli, saj so morali dijaki napisati besedilo v maternem jeziku (slovenščina ali madžarščina) in v enem tujem jeziku (angleščina, nemščina, španščina).

Dijaki so ustvarili veliko lepih voščilnic. Vseh, žal ne moremo objaviti, smo pa izbrali po nekaj voščilnic na razred (izbor: Melita Lazar in mag. Gabriela Zver).

Zapisala: mag. Gabriela Zver

***

Odzivi dijakinj

 

Izdelovanje voščilnic se mi je zdelo zelo zabavno. Ob poslušanju Whama in razmišljanju o zanimivih verzih v udobju lastnega doma, sem zelo uživala. Sicer mi je ob tem manjkalo nekaj človeške topline in družbe, saj mislim, da je taka dejavnost najboljša za zbliževanje ljudi, ampak kaj boš, takšni časi so. Imela sem zelo omejeno število sredstev za izdelovanje in sem tako bila prisiljena biti kreativna. Voščilnici sem izdelala iz odpadnega časopisnega papirja, odvečnega ovijalnega papirja, nitke za šivanje in navadnega papirja. Upam, da bodo osebam, katerim sem jih namenila, všeč.

Rahela Robić, 3. a

Danes sem se ob izdelavi voščilnic imela zelo lepo. Bilo mi je zelo všeč, saj je že minilo nekaj let, odkar sem napisala božično voščilnico in sem že pozabila, kako dober in sproščujoč občutek jih je izdelovati. Ustvarila sem si pravo božično vzdušje. Vklopila sem božično glasbo in si skuhala čaj. Na tabličnem računalniku sem narisala dve sliki, ki sta mi bili zelo všeč ter ju nato natisnila, obrezala in zalepila na voščilnico. Prijateljicama sem napisala osebno voščilo ter tudi to zalepila. Ta dan mi je bil zelo všeč, saj sem lahko bila zelo ustvarjalna, sprostila sem se ob ustvarjanju in v voščilo napisala tudi to, česar mogoče sicer ne bi povedala.

Lara Lebar, 3. a

V izdelavi voščilnic sem zelo uživala. Zelo mi je všeč, da smo imeli proste roke, da izdelamo voščilnico, kot sami želimo. Mislim, da bom v prihodnje sama izdelala več voščilnic, če bom le imela dovolj časa.

Ajda Hozjan, 3. a

Comments are closed.