Dijaki in profesorji Gimnazije Óbuda iz Budimpešte v Sloveniji po poteh vojakov iz prve svetovne vojne

Dijaki in profesorji Gimnazije Óbuda so se odpravili na petdnevni izlet, njihova prva postaja je bila Lendava. V torek, 5. aprila 2022, smo jih sprejeli tudi na naši šoli.

Omenjeni dijaki obiskujejo 11. razred Gimnazije Óbuda, z njimi pa sta prišla njihova razredničarka in profesor zgodovine. Goste je pozdravil Tibor Tomšič, namestnik ravnateljice, nato pa je Anna Dancs, profesorica madžarščine, predstavila našo dvojezično srednjo šolo in jih seznanila z dvojezičnim izobraževalnim sistemom. Obiskali so tudi delavnice, kjer jim je dobrodošlico izrekel Janez Somi, učitelj praktičnega pouka, ki jim je razložil zanimivosti poklicev. Ogledali so si tudi našo športno dvorano.

Gostje so si v nadaljevanju ogledali znamenitosti Lendave, med drugim stalno razstavo v sinagogi in Galerijo-muzej Lendava. Obiskali so tudi Center Bánffy in si ogledali Gledališko in koncertno dvorano Lendava, ki jo je zasnoval Imre Makovecz, veliki madžarski arhitekt svetovnega slovesa. Naslednji dan so se odpravili dalje raziskovat Slovenijo.

Comments are closed.