12. Forum mehatronike

5. 5. 2022 je na Dvojezični srednji šoli v Lendavi potekal 12. Forum mehatronike. Dogodek se je začel s slavnostnim sprejemom tekmovalcev in njihovih mentorjev. Na tekmovanju je tekmovalo 18 ekip iz 11. srednjih šol, 10 ekip v kategoriji Tehnik mehatronike in 8 ekip v kategoriji Mehatronik operater. Sodelujoče šole na tekmovanju so bile Šolski center Celje – Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije, Šolski center Nova Gorica – Strojna, prometna in lesarska šola, Strokovni izobraževalni center Ljubljana, Šolski center Ptuj – Elektro in računalniška šola, Srednja šola tehniških strok Šiška, Tehniški šolski center Maribor, Dvojezična srednja šola Lendava, Šolski center Novo mesto, Srednja strojna šola, Šolski center Kranj – Srednja tehniška šola, Šolski center Ravne – Srednja šola Ravne, Šolski center Velenje – Šola za strojništvo, geotehniko in okolje, Šolski center Velenje – Elektro in računalniška šola.

Tekmovalci so se pomerili v dveh kategorijah, in sicer glede na program, ki ga obiskujejo; mehatronik operater ali tehnik mehatronike. Ekipe so predstavile veliko zanimivih in inovativnih idej. Poleg tekmovanja so si tekmovalci in njihovi mentorji ogledali podjetje VIRS in obiskali stolp Vinarium.

Priznanja smo podelili na zaključni prireditvi.

V kategoriji Mehatronik operater je prvo mesto dosegel Besar Havzija, dijak Strokovnega izobraževalnega centra Ljubljana, v kategoriji Tehnik mehatronike pa so prvo mesto dosegli Christian Ipavec, Matevž Žižmond in Domen Sedej, dijaki Šolskega centra Nova Gorica – Strojna, prometna in lesarska šola.

Zapisal: Attila Ftičar

Comments are closed.