Dijaki dijakom za varno mobilnost 2021

3. DAN

Z dijaki 3. d-razreda smo v sklopu projekta “Dijaki dijakom za varno mobilnost” izdelali dva promocijska videa, ki prikazujeta gibanje avtonomnega vozila pri prehodu za pešce in v nepreglednem ovinku. Tako smo na moderen način pristopili k tej tematiki, saj bo po cestah v prihodnosti vozilo vedno več avtonomnih vozil.

 

2. DAN

Dijaki 2. c-, 4. g- in 4. h-razreda so v sklopu projekta Dijaki dijakom za varno mobilnost izvedli dejavnosti, s katerimi so krepili določene veščine in spodbujali k primerni kulturi vedenja v prometu, hkrati pa so skrbeli za zdrav način življenja, pravi odnos do okolja ter ekonomski vidik vloge udeležencev v prometu. Sledil je ogled filma o varnosti v prometu, nato pa še kviz na temo varne mobilnosti. Dejavnost so zaključili s sprehodom po mestu Lendava. Dijaki so namreč opazovali vedenje udeležencev v prometu. V sklopu dneva varne mobilnost so dijaki DSŠ Lendava ustvarili kar nekaj izvrstnih izdelkov. 

1. DAN

V sklopu projekta Dijaki dijakom za varno mobilnost tekom tedna dejavnosti poteka dan mobilnosti, kjer dijakom spodbujamo in krepimo veščine za kulturo vedenja v prometu, zdrav način življenja, odnos do okolja ter ekonomičnost vlog udeležencev v prometu. V sklopu prvega dneva so dijaki DSŠ Lendava pripravili, kar nekaj izvrstnih izdelkov.

Comments are closed.