Dan odprtih vrat 2023

Tudi letos smo priredili dan odprtih vrat, ki je potekal v sredo, 20. 12. 2023, pod geslom Varno in spodbudno do znanja in uspeha. Gostili smo 140 učenk in učencev devetega razreda iz sedmih pomurskih osnovnih šol.

Po uvodnem pozdravu ravnateljice so si učenci ogledali filmček o izobraževanju in delu na šoli, ki so ga posneli naši dijaki. Nato so jih učitelji pospremili do učilnic, kjer so sodelovali na treh izmed šestih ponujenih delavnic, ki so obsegale različna področja.

Ekonomska delavnica »Money, money, money, must be funny« jih je popeljala v svet valut, v keramični »Bodi del našega mozaika – Legyél a mozaikunk része« so izdelali mozaik iz keramike, v delavnici »Roka za prihodnost – A jövő karja« so s pomočjo lego robotov izdelali enostavno okončino, v literarno-likovni delavnici »Rokavička, literarno-likovno ustvarjanje – A kesztyű, irodalmi-művészeti alkotóműhely« so spoznali, kaj se lahko zgodi z izgubljeno rokavico, v kemijski delavnici »Kemija je zakon – A kémia csúcs!« so lahko ugotovili, zakaj je kemija zakon in v frizerski delavnici »Love is in the hair«, zakaj so frizerji čarodeji z magičnimi rokami.

Comments are closed.