Dan odprtih vrat 2019 (poročilo)

19. 12. 2019 je potekal na naši šoli dan odprtih vrat z naslovom Glasba lahko spremeni svet. Dijaki so bili polno zasedeni, a so pri tem uživali, pridružili so se jim učenci osnovnih šol iz Lendave, Genterovcev in Črenšovcev.

Učitelji plesne šole Pingi so poskrbeli, da so se dijaki in učenci lahko v štirih ločenih plesnih skupinah naučili štiri plesne točke v ritmih hiphopa. Svoje plesne sposobnosti so skupine po dveh opravljenih plesnih delavnicah pokazale v telovadnici, kjer so lahko občudovale plesne nastope drugih skupin.

Nato so si naši dijaki po učilnicah malo spočili ob ogledu dveh filmčkov, katerih soavtorji so bili oddelki vseh programov. Prvi filmček so posneli v namen predstavitev naše šole po osnovnih šolah, drugega pa za projekt Bodi dober, bodi kul!

Istočasno so bili osnovnošolci na predstavitvi pravkar izdane večjezične slikanice Rija in Rus. Poučno zgodbico učenke OŠ Bogojine so naši dijaki ob podpori naših mentorjev in mentorice iz OŠ Bogojina prevedli v madžarščino, hrvaščino, romščino in prekmurščino, ilustrirala jo je naša dijakinja.

V filmčku Bodi dober, bodi kul so predstavljali svoja dobra dela dijaki nekaj oddelkov (1. e in 2. e, 2. a, 3. e, 4. a), člani Leo kluba, skupina dijakov, ki je sodelovala s Centrom za socialno delo, z Dvojezično osnovno šolo II ter Domom starejših občanov Lendava.

Istega dne smo na šoli gostili donatorje in delodajalce, ki sodelujejo z našo šolo. Tudi njih smo povabili na zaključno prireditev dneva, ki je potekala v telovadnici. Obiskal nas je namreč glasbenik, slovenski raper Zlatko, ki je promotor projekta Bodi dober, bodi kul! Odpel nam je nekaj svojih znanih komadov in odgovarjal na vprašanja dijakov.

Po prireditvi je imel 2. a-razred z razredničarko možnost, da se je lahko z glasbenikom Zlatkom Čordičem srečal in pogovarjal v t. i. bralnem kotičku šole, kjer je razred uresničil svojo idejo znotraj projekta Bodi dober, bodi kul (glej objavo Svet pohval/zahval čaka prav nate!). Srečanje je bila nagrada za opravljeno delo oddelka. Tudi Zlatko je pustil na zidu pohval svojo ter povedal, da mu je všeč izvirna ideja in da jo bo delil še z drugimi po Sloveniji (glej sliko).

Comments are closed.