Svetovni teden izobraževanja o financah – Global Money Week 2022

POSODOBITEV:

Dijaki 2. k-, 3. k-, 4. k-, 4. g- in 5. g-razreda programa Ekonomski tehnik so se v torek, 22. 3. 2022, udeležili spletnega seminarja KREPITEV FINANČNIH VEŠČIN, ki je bil organiziran v sklopu Dnevov odprtih vrat v finančni svet za srednje šole s strani Združenja bank Slovenije. Dijaki so spoznali naslednje vsebine: vloga bank in osebne finance za mlade, kdaj so mladi kreditno sposobni, kaj je dobro vedeti o zavarovalništvu, kako varčevati v vzajemnih skladih ter varstvo in pravice mladih uporabnikov finančnih storitev.

V četrtek, 24. 3. 2022, so se dijakom izobraževalnega programa Ekonomski tehnik na spletnem seminarju z naslovom GREMO NA BORZO pridružili tudi dijaki gimnazije 2. a- in 3. a-razreda. Spoznali so borzo in njeno vlogo ter trgovanje z vrednostnimi papirji.

Zapisali: Katarina Ferenc in Brigita Laj


Od 21. do 27. marca 2022 poteka že deseta svetovna akcija osveščanja o pomenu finančnega izobraževanja in finančni pismenosti otrok in mladostnikov Global Money Week (GMW), ki so ga v Sloveniji poimenovali kar Svetovni teden izobraževanja o financah. 

V tem tednu se po celem svetu odvijajo aktivnosti na temo finančnega izobraževanja in finančne pismenosti otrok in mladostnikov. V sklopu omenjenega tedna bodo tudi v Sloveniji izpeljali različne aktivnosti. Tako se bomo tudi na naši šoli v okviru pouka udeležili določenih spletnih predavanj. Spoznali bomo kar nekaj vsebin o financah, ki bodo koristile našim dijakom v vsakdanjem življenju, in sicer o osebnih financah za mlade, zavarovalništvu, davkih, vzajemnih skladih, centralni banki, vrednostnih papirjih, borzi idr. Webinarjev se bodo udeležili vsi dijaki izobraževalnega programa Ekonomski tehnik in 2. ter 3. letnik Gimnazije.