Svetovni teden izobraževanja o financah – Global Money Week 2022

POSODOBITEV:

Dijaki 2. k-, 3. k-, 4. k-, 4. g- in 5. g-razreda programa Ekonomski tehnik so se v torek, 22. 3. 2022, udeležili spletnega seminarja KREPITEV FINANČNIH VEŠČIN, ki je bil organiziran v sklopu Dnevov odprtih vrat v finančni svet za srednje šole s strani Združenja bank Slovenije. Dijaki so spoznali naslednje vsebine: vloga bank in osebne finance za mlade, kdaj so mladi kreditno sposobni, kaj je dobro vedeti o zavarovalništvu, kako varčevati v vzajemnih skladih ter varstvo in pravice mladih uporabnikov finančnih storitev.

V četrtek, 24. 3. 2022, so se dijakom izobraževalnega programa Ekonomski tehnik na spletnem seminarju z naslovom GREMO NA BORZO pridružili tudi dijaki gimnazije 2. a- in 3. a-razreda. Spoznali so borzo in njeno vlogo ter trgovanje z vrednostnimi papirji.

Zapisali: Katarina Ferenc in Brigita Laj


Od 21. do 27. marca 2022 poteka že deseta svetovna akcija osveščanja o pomenu finančnega izobraževanja in finančni pismenosti otrok in mladostnikov Global Money Week (GMW), ki so ga v Sloveniji poimenovali kar Svetovni teden izobraževanja o financah. 

V tem tednu se po celem svetu odvijajo aktivnosti na temo finančnega izobraževanja in finančne pismenosti otrok in mladostnikov. V sklopu omenjenega tedna bodo tudi v Sloveniji izpeljali različne aktivnosti. Tako se bomo tudi na naši šoli v okviru pouka udeležili določenih spletnih predavanj. Spoznali bomo kar nekaj vsebin o financah, ki bodo koristile našim dijakom v vsakdanjem življenju, in sicer o osebnih financah za mlade, zavarovalništvu, davkih, vzajemnih skladih, centralni banki, vrednostnih papirjih, borzi idr. Webinarjev se bodo udeležili vsi dijaki izobraževalnega programa Ekonomski tehnik in 2. ter 3. letnik Gimnazije.

Comments are closed.