Svetovni dan Romov 2016

Nekaj utrinkov z že tradicionalne prireditve ob Svetovnem dnevu Romov, ki je bila 8. aprila 2016 v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi. Letošnji moto proslave je bil Ritem imam v krvi.

Tudi letos so na prireditvi sodelovali dijaki naše šole, in sicer Štefan Horvat (2. g), ki je vodil proslavo, Damir Olah (3. e) in Jasmina Levačič (1. e) pa sta recitirala. Čestitke dijakom za uspešen nastop!

Organizatorji proslave so bile dvojezične osnovne šole in vrtci občine Lendava ter Dvojezična srednja šola Lendava (tudi letos smo poskrbeli za odrsko sceno).


Naredili smo intervju z dijakom Štefanom Horvatom, ki obiskuje zadnji letnik, smer tehnik mehatronike in je na dan Romov 8. aprila v Gledališki in koncertni dvorani Lendava vodil proslavo. Povedal nam je nekaj o svojem nastopu.

Stefan-Horvat

Štefan Horvat

KAKŠNA SE TI JE ZDELA VLOGA VODITELJA 8. aprila?
Zelo dobra. To je v bistvu velika odgovornost pred velikim občinstvom. Vadili smo tudi v Mariboru. Bilo je malo treme, a na koncu se je vse dobro izšlo.

STE IMELI DOSTI PRIPRAV?
V bistvu ja. Vse skupaj okoli 7 ur.

BI PONOVIL TO VLOGO?
Vsekakor, če bi imel to možnost.

KAKO SI SE POČUTIL, KO SI NAPOVEDOVAL IN BIL PRED OBČINSTVOM?
Pomagal sem si s tem, da sem si predstavljal, da v dvorani ni nikogar in so to le vaje, tako mi je bilo lažje. Če bi se osredotočil, da so pred mano gledalci, bi me zagrabila trema. Trema je bila prisotna le na začetku, ko sem se zavedal gledalcev, potem sem jih odmislil in je izginila.


Mentorica: Vesna Šašić Göntér

Comments are closed.