Svečanost ob slovenskem kulturnem dnevu 2015 in podelitev priznanj avtorjem najboljših doodlov

Na mrzel, vetroven in rahlo snežen dan, 6. februarja 2015, je potekala svečanost ob slovenskem kulturnem prazniku v Koncertno-gledališki dvorani Lendava.

Dijaki so na sproščen način, torej s podoživetjem odmora v šolski knjižnici poklepetali o vrednotah, bontonu, ljudeh, ki so se poslovili s tega sveta v preteklem letu, a se o njih učimo v šoli (K. Kovič, T. Šalamun, J. Toporišič, V. Kavčič, G. G Marquez), prevodih nekaterih pesmi dveh pokojnih slovenskih pesnikov v madžarščino, o ludizmu v literaturi ipd.

Prireditev sta pripravili mag. Gabriela Zver in Sibila Sabo, prof. z dijaki. Nastopili pa so: Zita Szabó, Dea Gal, Jesika Kustec, Grega Ferenc, Peter Pal, Niki Sobočan, Mitja Donko, Filip Herceg in Marko Nagy.

Med himno je svečanemu dnevu primerno krasil ozadje dvorane doodle Jerneja Kiša.

Sledila je podlitev priznanj prvim trem prejemnikom najboljših doodlov z natečaja Književniki in njihova dela v svetu doodlov. Na sliki vidimo tri nagrajence: Oskarja Nemca, Damirja Olaha in Nikija Sobočana. Nagrade sta podelili: ravnateljica DSŠ Lendava, Silvija Hajdinjak Prendl, prof., in ena od organizatoric natečaja mag. Gabriela Zver.

Zapisala: mag. Gabriela Zver
fotografije: Tibor Tomšič, prof.

 

Comments are closed.