Slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku

3. februarja 2017 je v Koncertno-gledališki dvorani Lendava potekala slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku.

Dijaki so na slovesnosti spregovorili o vrednotah, bontonu in poskusili predstaviti Prešerna na zanimiv mladostniški način, izpostaviti njegovo zabavno plat in hkrati opozoriti na njegovo veličino.

Prireditev sta pripravili mag. Gabriela Zver in Sibila Sabo, prof. z dijaki. Nastopili pa so: Anja Ftičar, Noémi Vegi, Anita Grah, Lucija Štihec, Etjan Kiralj, Jan Škvorc in Robert Požonec.

Sledila je podelitev priznanj prvim trem prejemnikom najboljših doodlov z natečaja Književniki in njihova dela v svetu doodlov. Na sliki vidimo tri nagrajence: Leo Halas, Ines Herženjak in Lauro Feher. Nagrade sta podelila: namestnik ravnateljice DSŠ Lendava, Tibor Tomšič, prof., in ena od organizatoric natečaja mag. Gabriela Zver.

Po slovesnosti je sledil ogled predstave Čefurji raus! v produkciji Dejmo stisnt teater. Delo je nastalo po literarni predlogi Gorana Vojnoviča, avtorja istoimenskega romana Čefurji raus!, po katerem je posnet tudi film. V monodrami je igral Aleksandar Rajaković, režija: Marko Bulc.

Podelitev priznanj za najboljše doodle in pogovor z igralcem ter režiserjem predstave je vodila Jesika Kustec.

Fotografije: Jožef Feher

Comments are closed.