Rezultati natečaja Književniki in njihova dela v svetu doodlov 2018/2019

V času, ko živimo kot aktivni uporabniki googlovih storitev, ne moremo prezreti doodlov, t. i. priložnostnih logotipov, risb, ki obeležujejo različne praznike, posebne dneve, slavijo obletnice rojstnih dnevov znanih osebnosti. Tako smo tudi letos povabili dijake, ki jih zanima svet književnosti, da so v priložnostni risbi prikazali svojega najljubšega avtorja (slovenskega ali tujega, o katerem se učijo ali so se učili pri pouku slovenščine). Doodle naj bi avtorja ali njegovo delo predstavil vsebinsko zanimivo, izvirno in likovno ustvarjalno. Ker pa je bila v Lendavi v času natečaja Chagallova razstava, smo povabili dijake, da umetniško prikažejo tudi Chagallove motive/simbole v obliki doodlov.

Komisija v sestavi treh slavistov šole (Lijana Hanc Krapec, Štefan Kardoš in mag. Gabriela Zver), profesorice likovne vzgoje Melite Lazar ter Mateja Nemca kot informatika je točkovala vse izdelke. Tako je 1. mesto dosegla Zala Kostric, 2. mesto Stella Pintarič in 3. mesto Laura Feher. Dijakinje so prejele za nagrado knjigo po svoji izbiri, USB-ključ in priznanje, drugi sodelujoči dijaki pa pohvalo. Podelitev bo potekala na šolski svečanosti za slovenski kulturni praznik (7. 2. 2019).

Drugi doodli so objavljeni tu.

Zapisala: mag. Gabriela Zver


Nagrajenke natečaja so:

1. mesto:

Zala Kostric, 3. a, Alica v Čudežni deželi

Kratek opis doodla: Na sliki so prikazane prvine knjige Alica v čudežni deželi.

2. mesto:

Stella Pintarič, 3. e, Prešernov Krst pri Savici

Kratek opis doodla: Na sliki so elementi slovenskega epa: G predstavlja Blejski otok, v O je zaboden meč, drugi O je okrašen s krščanskim pokrivalom, pod drugim G-jem je boginja Živa, L oblikovan v križ predstavlja krst in v E-ju je prikazan boj med kristjani in pogani.

3. mesto:

Laura Feher, 3. c, Tolstojeva epopeja Vojna in mir

Kratek opis doodla: Na sliki so motivi/simboli Tolstojevega dela: Napoleon želi doseči Mosko, s konji in puškami, bogati živijo v miru, revni v vojni, cerkev sv. Vasilija blaženega, rože predstavljajo sožitje, mir.

Comments are closed.