Rezultati natečaja Književniki in njihova dela v svetu doodlov 2016

DSŠ Lendava je oktobra in novembra 2016 ponudila dijakom možnost, da so lahko ustvarjali doodle na temo Književniki in njihova dela v svetu doodlov. Sodelovalo je 29 dijakov, organizatorici natečaja sta bili mag. Gabriela Zver in Fortuna Lazar. Komisija v sestavi 3 slavistov šole, prof. likovne vzgoje in grafičnega oblikovalca je izbrala tri najboljše izdelke. Tako je 1. mesto dosegla Lea Halas, 2. mesto Ines Herženjak in 3. mesto Laura Feher. Dijakinje so prejeli za nagrado knjigo po svoji izbiri, USB-ključ in priznanje, drugi sodelujoči dijaki pa pohvalo. Podelitev bo potekala ob svečanosti za slovenski kulturni praznik v Gledališko-koncertni dvorani v Lendavi (3. 2. 2017). Drugi doodli bodo objavljeni tu:  klikni.

Zmagovalni doodli:

1. mesto – Lea Halas, 2. a: Strip Snoopy

Delo prikazuje Snoopyja in njegove prijatelje. V črki G so zapisane kratice avtorjevega imena (Charles M. Schulz).

Strip obravnavajo sicer dijaki programa Model SPI, spoznali pa so ga tudi dijaki drugih programov, zato ustreza razpisu natečaja.

1. mesto – Lea Halas, 2. a: Povodni mož in Urška

Slika prikazuje motive/simbole Prešernovega Povodnega moža: črka L se nagiba, ker prikazuje vihar, črka E predstavlja reko Ljubljanico, vmes pa zagledamo podobi Urške in povodnega moža.

2. mesto – Ines Herženjak, 1. c: Romeo in Julija

Na sliki vidimo Julijin balkon, vrtnico in srce ter luno kot simbole ljubezni, sanjarjenja. Poleg teh pa še bršljan, ki to povezuje, zid, po katerem pleza Romeo do ljubezni  in v e-ju krvavi konec zgodbe z bodalom.

3. mesto – Laura Feher, 1. c: Igre lakote

Na sliki so prikazane vsebinske prvine knjige Suzanne Collins Igre lakote: orožje glavne osebe, njena poročna obleka, roka prikazuje enotnost, ptici prikazujeta dva dela knjige in sta najpomembnejša simbola.

Comments are closed.