Rastem s knjigo 2021

Z dijakinjami in dijaki prvih letnikov smo tudi letos sodelovali v nacionalnemu projektu Rastem s knjigo. Pripravlja ga Javna agencija za knjigo RS v sodelovanju z Združenjem splošnih knjižnic, njegov namen pa je dijake prvih letnikov motivirati za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter spodbuditi njihovo obiskovanje splošnih knjižnic.

V okviru projekta so tako vsi dijaki obiskali Knjižnico – Kulturni center Lendava, kjer nam je knjižničar Sebastijan predstavil knjižnico, njene dejavnosti in storitve, splošne informacije o vpisu ter postavitvi gradiva po UDK-sistemu. Povedal je tudi nekaj o zgodovini knjižnice in o sami zgradbi, v kateri se ta nahaja.

V šolskem letu 2021/2022 je za srednješolce bila izbrana knjiga Nataše Konc Lorenzutti Gremo mi v tri krasne, ki so jo ti prejeli v dar.

V zgodbi sta izpostavljeni dve področji sodobnih stisk mladostnikov: zasvojenost z digitalnimi tehnologijami in motnje hranjenja. Poleg teh pa se v romanu srečamo tudi z drugimi tematikami: z družinskimi odnosi, prijateljstvom, sodelovanjem, gibanjem v naravi, zdravo prehrano in fizičnim delom. Pogovor lahko steče o marsičem …

Na koncu so dijaki odgovorili na nekaj vprašanj. Najboljši so bili nagrajeni z dodatno knjižno nagrado.

Comments are closed.