Pridružite se nam na pustolovščini v svetu robotike in programiranja!

V sklopu projekta Koda – Kreativnost letos poteka izobraževanje “Uvod v robotiko s sistemom LEGO Mindstorms” na več lokacijah, med drugim tudi na Dvojezični srednji šoli Lendava, Dvojezični osnovni šoli Lendava 1, Dvojezični osnovni šoli Dobrovnik, Osnovni šoli Turnišče in Osnovni šoli Bistrica. S ponosom sporočamo, da bomo izobraževali in navduševali kar 60 mladih.

Na Dvojezični srednji šoli v Lendavi smo pripravili celovit priročnik, ki bo udeležencem omogočil popoln vpogled v program, od osnov do zapletenega programiranja robotskega sistema LEGO Mindstorms.

Kaj lahko pričakujete?

Program “Uvod v robotiko s sistemom LEGO Mindstorms” je zasnovan z namenom, da mladim omogoči spoznavanje osnov robotike ter spodbuja kreativnost in tehnične veščine. Sistem LEGO Mindstorms predstavlja odlično orodje, ki omogoča sestavljanje in programiranje robotov ter njihovo interaktivno delovanje.

Cilji programa:
  • Spoznavanje osnov robotike in razumevanje njenega pomena v sodobnem svetu.
  • Razvoj osnovnih programerskih veščin in sposobnosti upravljanja robota LEGO Mindstorms.
  • Napredno programiranje in izkoriščanje senzorjev za nadzor in interakcijo robota.
  • Ustvarjanje lastnih robotov glede na specifične potrebe in naloge.
  • Ozaveščanje o varnostnih in etičnih vidikih pri uporabi robotike.
  • Sodelovanje v tekmovanjih, reševanje izzivov in predstavitev projektnih rešitev.
Vsebine programa:

Program zajema širok spekter tem, ki udeležencem omogočajo postopno pridobivanje znanj in veščin s področja robotike in programiranja, od osnov do naprednih konceptov.

Zaključek:

“Uvod v robotiko s sistemom LEGO Mindstorms” omogoča udeležencem pridobivanje temeljnih znanj robotike in programiranja ter razvoj kreativnosti in reševanje izzivov. S pomočjo sistema LEGO Mindstorms lahko otroci in mladi preizkusijo svoje ideje in ustvarijo funkcionalne robote, kar spodbuja njihov interes za znanost, tehnologijo, inženirstvo in matematiko.

Pridružite se nam na poti odkrivanja in ustvarjanja v svetu robotike!

#digiSI * Projekt sofinancira Ministrstvo za digitalno preobrazbo

Comments are closed.