Predstavitve maturantov

V petek, 17.6.2016 so maturanti programov SSI Strojni tehnik in PTI Tehnik mehatronike v okviru četrte izpitne enote poklicne mature (Izdelek oziroma storitev z zagovorom) predstavili svoje izdelke.

Dijaki programa strojni tehnik so izdelali zelo raznolike izdelke. Nekateri izdelki so praktično uporabni, nekateri so plod želja dijakov za preživljanje prostega časa, drugi pa so raziskovalno eksperimentalni. Svoje izdelke so poimenovali Nosilec za motor, Štirikolesnik za podajanje žog, Mobilno sredstvo, Vetrna elektrarna, Stirling motor.

Po opravljenem zagovoru pred tričlansko komisijo so dijaki na šolskem dvorišču predstavili praktično delovanje svojih izdelkov vsem zainteresiranim in medijem.

Dijaki programa Tehnik mehatronike so se pri svojih izdelkih posvetili predvsem krmiljenju naprav s prosto programirno kodo sistema Arduino. Svoje izdelke so poimenovali Semafor, Svetlobni efekti, Krmiljenje kosilnice, Krmiljenje črpalk. Dijaki so najboljše izdelke predstavili tudi dijakom, maturantom v naslednjem šolskem.

Comments are closed.