»Pitchday« – projekt Talent Lab

V torek, 16. 5. 2023, smo se udeležili »1. Pitchdaya« na Ekonomski šoli Murska Sobota v okviru projekta Talent Lab, ki ga sofinancira norveški finančni mehanizem (EEA and Norway Grants Slovenia).

Na dogodku so bili prisotni tudi pomembni gostje, ki so nagovorili udeležence. Med njimi minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek, nosilec programa, norveška veleposlanica Trine Skymoen, ki iz Budimpešte pokriva tudi Slovenijo (Norway in Slovenia, Norwegia Embassy in Budimpest), župan mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj in ravnatelj Ekonomske šole Murska Sobota Darko Petrijan. Gostujoči direktor Pomurskega tehnološkega parka Marko Močnik, nosilec projekta, je predstavil rezultate in nadaljnje pristope za izboljšanje zaposlovanja potencialnih talentov ter krepitev podpornega okolja v pomurskem okolju. Dogodka so se udeležili tudi ravnatelji sodelujočih šol in predstavniki podjetij, ki sodelujejo z mladimi talenti, mentorji in koordinatorji iz partnerskih zavodov ter mladi talenti.

V projektu so sodelovali dijaki zaključnih letnikov Dvojezične srednje šole Lendava, Ekonomske šole Murska Sobota, Biotehniške šole Rakičan, Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci ter študentje Fakultete za strojništvo UM.

Na dogodku so se predstavili naši dijaki zaključnih letnikov iz naslednjih programov:

  • Ekonomski tehnik: Kaja Tudjan, Tamara Gabor pod mentorstvom Katarine Ferenc in Žana Jančarja;
  • Kemijski tehnik: Zoja Kopinya in Anamari Jaklin Zadravec pod mentorstvom Lucije Hajdinjak, Marije Polanec in dr. Bojana Kulčarja;
  • Strojni tehnik: Blaž Horvat in Aljoša Berden pod vodstvom Slavka Režonje in Teodorja Horvata.

Dijaki so skupaj z mentorji iz lokalnih podjetij in šolskimi mentorji v šolskem letu 2022/2023 reševali nove izzive. S svojo ustvarjalnostjo in znanjem, pridobljenim v izobraževanju na šoli, so ideje in rešitve prenesli v podjetja. Iskali so rešitve za probleme, s katerimi se podjetja srečujejo, ter tako prišli do novih dosežkov in znanj. Na dogodku so inovativno predstavili rezultate, predloge in rešitve, ki so jih pridobili skozi večmesečno sodelovanje, učenje in reševanje izzivov.

Vsi so uspešno reševali nove izzive, zato jim iskreno čestitamo za dosežke. Prav tako se zahvaljujemo mentorjem iz šol in podjetij za njihovo sodelovanje ter spodbujanje samoiniciativnosti, ustvarjalnosti in kreativnega izražanja pri dijakih.

Prav tako se zahvaljujemo medijem, ki so sodelovali in podpirali naše mlade dijake pri njihovih dosežkih.

Spodaj si lahko ogledate prispevke z dogodka in fotografije.

Povezave

Comments are closed.