Petič zapored najboljša zgodba v nemščini

Na zaključni prireditvi s podelitvijo nagrad se je 14. februarja v Festivalni dvorani v Ljubljani končal literarni natečaj Pionirskega doma – Centra za kulturo mladih »Bodi pisatelj/ica 2019«.

Na letošnji že šesti natečaj v slovenskem jeziku za osnovnošolce druge in tretje triade in peti v tujih jezikih za osnovnošolce tretje triade ter srednješolce, je prispelo 160 kratkih zgodb v slovenskem jeziku ter 84 v angleščini in nemščini.

Literarno udejstvovanje mladih predstavlja enega izmed temeljev izobraževanja mladih na kulturnem področju, obenem pa mladim z natečajem ponujamo možnost in priložnost, da pokažejo svoje jezikovne kompetence, prav tako pa tudi zmožnosti in spretnosti literarnega izražanja v slovenskem in tujem jeziku. Program zaključne podelitve je povezovala Carmen L. Oven, mladi literati pa so lahko slišali, kako njihova zgodba zveni iz ust igralca Daria Varge in igralke Marinke Štern. Odlomke nagrajenih del v tujih jezikih sta brala direktor Goethe-Instituta Uwe Reissig in predstavnica Britanskega sveta Sophie Burton. Dogodek je s Cankarjevo filmsko-glasbeno intervencijo, kot jo je poimenoval sam, pospremil glasbenik, skladatelj in umetniški fotograf Lado Jakša.

Tokrat so iz naše šole s svojimi prispevki v nemščini sodelovale 4 dijakinje gimnazije. Prvo nagrado za najboljšo zgodbo s posebno omembo je prejela Sara Horvat iz 3. a, prvo nagrado za najboljšo literarno zgodbo natečaja pa Noémi Vegi iz 4. a razreda.

Comments are closed.