Obisk italijanskih študentov slovenščine

5. aprila 2024 so nas obiskali italijanski študentje, ki se na petih univerzah v Italiji (Neapelj, Rim, Padova, Gorica in Trst) učijo slovenščino. Po zapleteni in naporni poti z vseh koncev Italije in po dveh dneh ogledov prekmurskih znamenitosti so v petek dopoldne v spremstvu svojih profesorjev prispeli na Dvojezično srednjo šolo Lendava.

35-člansko skupino smo sprejeli v predavalnici, pozdravil jih je pomočnik ravnateljice Tibor Tomšič in v imenu dijaške skupnosti Črtomir Kelenc. Predstavili smo jim model dvojezičnega pouka na naši šoli, potem pa so hospitirali pri treh predmetih, in sicer pri pouku madžarščine (Anna Dancs), strojništva (Teodor Varga) in angleščine (Alen Vugrinec).

Mag. Bernadetta Horváth jih je popeljala do Sinagoge, ogledali so si tudi Gledališko in koncertno dvorano Lendava ter bili navdušeni nad njo. Po kosilu na naši šoli so se sprehodili še do telovadnice in frizerskega salona ter nam – navdušeni nad urejenostjo in modernostjo objekta – polaskali, da bi se kar vsi takoj prepisali na našo prelepo šolo.

Zapisal Štefan Kardoš

Comments are closed.