Novi srednješolski državni prvaki v badmintonu v šolskem letu 2022/23

V sredo, 25. 1. 2023, smo na Dvojezični srednji šoli Lendava organizirali državno posamično srednješolsko prvenstvo v badmintonu. Tekmovanja se je udeležilo 86 dijakov in dijakinj iz šestintridesetih srednjih šol.

Tekmovali so v kategorijah licencirani dijaki in dijakinje (na dva dobljena niza do 15 točk) ter v kategoriji nelicencirani dijaki in dijakinje (en dobljeni niz do 21 točk).

V kategoriji licenciranih dijakov je prvo mesto osvojil Žiga Podgoršek (Gimnazija Šentvid Ljubljana), ki je bil v finalu boljši od Kevina Lina Lenarčiča (Šolski center Kranj). Tretje mesto sta osvojila Jan Krumpak (Gimnazija Ledina) in Tadej Jelenc (Srednja zdravstvena šola Ljubljana).

V kategoriji licenciranih dijakinj je zmagala Anja Blazina (Gimnazija Bežigrad), ki je v finalu premagala Niko Bedič (Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer). Tretje mesto sta osvojili Iva Koša (Gimnazija Bežigrad) in Mia Gleich (Prva gimnazija Maribor).

V kategoriji nelicencirani dijaki je prvo mesto osvojil domačin Dorian Hranilović (Dvojezična srednja šola Lendava), ki je v finalu premagal Timoteja Ušeničnika (Šolski center Kranj). Tretje mesto sta osvojila naš David Gabor (Dvojezična srednja šola Lendava) in Sergej Kostić (Srednja elektro-računalniška šola Maribor).

V kategoriji nelicencirane dijakinje je zmagala Mia Bratkovič (Srednja ekonomska šola in gimnazija Maribor), ki je v finalu premagala Katjo Bratuša (Šolski center Novo mesto). Tretje mesto sta osvojili Lana Cizerle (Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana) in Enya Moltara (Gimnazija Bežigrad).

Našo šolo so zastopali še:

  • Luka Gavrilovič – nelicencirani dijaki, 5.-8. mesto
  • Žan Litrop – nelicencirani dijaki, 9.-16. mesto
  • Anel Hac Györköš – licencirani dijaki, 5.-8. mesto
  • Laura Horvat – nelicencirane dijakinje, 9.- 14. mesto
  • Kaja Litrop, Blaž Gönc, Anemari Jaklin Zadravec – niso se uvrstili v izločilne boje.

Povezava do rezultatov: https://www.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=9137FFF9-8FED-49A0-B7C2-53A2223252D1

Comments are closed.