Nemška jezikovna diploma DSD II

V torek, 10. maja 2016 se je v amfiteatralni predavalnici naše šole odvila slavnostna podelitev nemških jezikovnih diplom DSD II. Jezikovne diplome je dijakom ob prisotnosti ravnateljice, Silvije Hajdinjak Prendl in mentorice Zorke Gergar podelil strokovni svetovalec za nemški jezik in koordinator programa za Nemško jezikovno diplomo v Sloveniji, Reinhardt Zühlke.

Naši dijaki so pri opravljanju slednjih dosegli odlične rezultate, saj je vseh osem kandidatov bilo uspešnih, vsi razen enega pa so opravili izpite na nivoju C1. Povprečje doseženih točk (od skupno možnih 96) je znašalo 84 oz. 88 %, kar je bil najvišji rezultat v državi. Polovica kandidatov je dosegla nad 95 % skupnih možnih točk.

Poleg odličnih rezultatov pri opravljanju DSD II so bili naši dijaki uspešni tudi na drugih nemških tekmovanjih: na tekmovanju iz znanja nemščine so dosegli eno zlato in 6 srebrnih priznanj, na tekmovanju za bralno značko EPI-Lesepreis 2016 so prejeli 17 zlatih in 14 srebrnih priznanj ter dve pohvali za sodelovanje, na internetnem bralnem tekmovanju Pfiffikus 2016 je od 40 sodelujočih dijakov kar 14 doseglo maksimalno število točk, na državnem tekmovanju za najboljši haiku v nemščini so bili nagrajeni trije dijaki (Anja Ftičar, Samira Hartmann, Grega Ferenc) , na literarnem natečaju »Bodi pisatelj, napiši svojo zgodbo« v nemščini pa so prav tako trije dijaki prejeli nagrade (Hana Banfi absolutna zmagovalka, Samira Hartmann, Grega Ferenc).

Comments are closed.