Mednarodni učni krog Children’s Rights/Otrokove pravice 2017/18

Leta 2015 smo z gimnazijci 3. letnika prvič sodelovali v mednarodnem učnem krogu Children’s Rights (Otrokove pravice). S svojim umetniškim in raziskovalnim delom so se zelo dobro izkazali in prejeli pohvale vodij mednarodnega učnega kroga, njihove osnutke stripov pa so nadgradili ter uporabili celo znani karikaturisti svetovnega formata. Delo poteka podobno, kot je potekalo v Slovenskih učnih krogih (del Global Teenager Projecta, sodelovali smo štirikrat), torej po določeni časovnici, večinoma 12 tednov. Naloge so različnega tipa, včasih lahko dijaki med njimi tudi izbirajo.

Tudi tokrat je bila naša prva naloga predstavitev dijakov, mentorice, šole, mesta in države. Oglejte si našo objavo in kliknite na naš glogster, interaktivni plakat, vključite tudi zvočnike.

Cilji projekta so spoznavati težave, ki pestijo naše lokalno okolje in ga primerjati z globalnimi težavami, spoznavati druge narode in njihov pogled na svet in reševanje težav, pri tem pa uporabljati sodobne medije za pravo stvar – seveda vse z vidika mladostnika.

Sodelujoči dijaki: dijaki 2. letnika programov Ekonomski in Kemijski tehnik (2. bc).
Mentorice: Mária Gaál, Ildikó Kovač, Sandra Vida (lektorica), mag. Gabriela Zver (vodja skupine).
Čas: projekt se bo izvajal od začetka februarja 2018 do konca maja 2018.

Zapisala: mag. Gabriela Zver

Comments are closed.