Mednarodna likovna kolonija v Novi Gorici

Dijak Tino Vučko iz 1. a-razreda se je udeležil 3-dnevne Mednarodne likovne kolonije v Novi Gorici. Šlo je za 5. likovno kolonijo z naslovom »Sožitje različnosti«, ki jo je gostila tamkajšnja šola Gimnazija Nova Gorica. V sodelovanju in ustvarjanju na likovni koloniji so se združile naslednje šole: GFML, II. gimnazija Varaždin, gostiteljica Gimnazija Nova Gorica ter DSŠL.

Dijaki so ustvarjali v dvojicah in ustvarili dve likovni deli na temo »Sožitje različnosti«. Osnovna tema Mednarodne likovne kolonije je spoštovanje in sprejemanje raznolikosti med ljudmi. Poudarja se ideja, da kljub našim razlikam v ozadju, kulturi, mnenjih in pogledih na svet, lahko ustvarimo harmonično in uspešno skupnost. Gre za razumevanje, da imamo vsi edinstvene izkušnje in perspektive, ki lahko obogatijo našo skupnost in nas spodbudijo k sodelovanju, ustvarjanju ter iskanju kompromisov.

Pod mentorstvom svojih profesorjev na področju likovne umetnosti, so mladi ustvarjalci uspešno in ustvarjalno zaključili likovno kolonijo. Spoznali so, da ni pomembno, iz katerega kraja izhajaš, ampak je ključno, da si odprt za sprejemanje raznolikosti in drugačnosti v današnjem času.

Comments are closed.