Mednarodna likovna kolonija v Bad Radkersburgu

Dijakinji Elisa Lebar iz 1. b-razreda in Lana Vučko iz 1. a-razreda sta se udeležili 3-dnevne Mednarodne likovne kolonije v obmejnem Bad Radkersburgu. Šlo je za 4. likovno kolonijo z naslovom »Sožitje različnosti«, ki jo je gostila tamkajšnja šola BORG. V sodelovanju in ustvarjanju na likovni koloniji so se združile naslednje šole: GFML, II. gimnazija Varaždin, Umetniška gimnazija Nova Gorica, šola gostiteljica BORG Radkersburg in DSŠL.

Dijaki so ustvarjali v dvojicah in ustvarili dve likovni deli na temo »Sožitje različnosti«. Osnovna tema Mednarodne likovne kolonije je bila sodelovanje, ustvarjanje, povezovanje in sprejemanje kompromisov ne glede na to, da dijaki prihajajo iz različnih mest in držav ter da je njihov pogled na svet drugačen.

Mladi ustvarjalci so pod mentorstvom svojih profesorjev na področju likovne umetnosti uspešno in ustvarjalno zaključili likovno kolonijo. Spoznali so, da ni pomembno, od kod prihajaš, temveč da si pripravljen sprejemati raznolikost in drugačnost v času, v katerem živimo.

Comments are closed.