Mednarodna izmenjava knjižnih kazalk – Bookmark Exchange Project


V letošnjem šolskem letu smo se prvič vključili v mednarodni projekt izmenjave knjižnih kazalk Bookmark Exchange Project, ki ga v mesecu šolskih knjižnic organizira IASL, Mednarodna zveza šolskih knjižnic. Projekt izmenjave knjižnih kazalk vključuje šole z vsega sveta, ki nato izdelajo ročno narejene knjižne kazalke poljubnih oblik. Te kazalke si nato šole izmenjajo po klasični pošti. Projekt izmenjave knjižnih kazalk je preprost in zabaven način sklepanja novih prijateljstev s pomočjo šolskih knjižnic po vsem svetu. V projekt so bili vključeni vsi dijaki 1. letnikov.

Naše partnerske šole so bile Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci, Escola Básica João de Deus iz Portugalske in Manav Rachna International School iz Indije.

Dijakom je bil projekt zelo všeč, še bolj pa dejstvo, da si bodo izmenjali kazalke s tako oddaljenimi deželami. Knjižne kazalke, ki so nastale, so zanimive, lepo oblikovane, na njih pa so dijaki lepo predstavili prebrano zgodbo, knjige, knjižnico in šolo.

Izvedli smo tudi interni natečaj in med vsemi izdelki izbrali knjižno kazalko, ki jo je izdelala dijakinja Elisa Lebar. Knjižna kazalka odslej predstavlja našo šolsko knjižnico.

Comments are closed.