Predmetnik gastronomskih in hotelirskih storitev
http://eportal.mss.edus.si/msswww/programi2022/programi/SPI/gastronomske-hotelske-storitve-dv-2020/posebnidel.htm
KUHAR
| Oznaka |
Programske enote |
Obvezno / izbirno |
Skupno število ur |
Število kreditnih točk |
| A – Splošnoizobraževalni predmeti |
| P1 |
Slovenščina |
obvezno |
213,0 |
12 |
| P2 |
Madžarščina I ali Madžarščina II |
obvezno |
213,0 |
12 |
| P3 |
Matematika |
obvezno |
213,0 |
12 |
| P4 |
Tuji jezik I |
obvezno |
164,0 |
9 |
| P5 |
Umetnost |
obvezno |
33,0 |
2 |
| P6 |
Naravoslovje |
obvezno |
132,0 |
6 |
| P7 |
Družboslovje |
izbirno |
132,0 |
6 |
| P8 |
Športna vzgoja |
izbirno |
164,0 |
7 |
| Skupaj A |
|
1264 |
66 |
| B – Strokovni moduli |
| M1 |
Osnove v gostinstvu |
obvezno |
287,0 |
12 |
| M2 |
Komuniciranje in poslovanje |
obvezno |
81,0 |
4 |
| M3 |
Priprava posameznih skupin jedi |
izbirno |
117,0 |
6 |
| M4 |
Priprava rednih obrokov |
izbirno |
150,0 |
8 |
| M5 |
Priprava izrednih obrokov |
izbirno |
108,0 |
7 |
| M15 |
Peka peciva |
izbirno |
50,0 |
3 |
| M19 |
Dekoracije |
izbirno |
50,0 |
3 |
| Skupaj B |
|
843 |
43 |
| Od tega: C – Praktično izobraževanje v šoli |
| M1 |
Osnove v gostinstvu |
obvezno |
60,0 |
3 |
| M3 |
Priprava posameznih skupin jedi |
izbirno |
50,0 |
2 |
| M4 |
Priprava rednih obrokov |
izbirno |
60,0 |
3 |
| M5 |
Priprava izrednih obrokov |
izbirno |
50,0 |
2 |
| M15 |
Peka peciva |
izbirno |
30,0 |
1 |
| M19 |
Dekoracije |
izbirno |
30,0 |
1 |
| Skupaj C |
|
280 |
12 |
| Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu |
| |
Praktično usposabljanje z delom |
obvezno |
1292 |
53 |
| D – Interesne dejavnosti |
| |
Interesne dejavnosti |
obvezno |
160 |
7 |
| E – Odprti kurikulum |
| CRO |
Celostni razvoj osebnosti |
izbirno |
30,0 |
1 |
| HMVD |
Higienski minimum in varstvo pri delu |
izbirno |
60,0 |
3 |
| UIKT |
Uporabna informacijsko komunikacijska tehnologija |
izbirno |
93,0 |
4 |
| GAS |
Gastronomija |
izbirno |
65,0 |
3 |
| GOP |
Gostinsko poslovanje |
izbirno |
102,0 |
5 |
| PSI |
Psihologija |
izbirno |
33,0 |
1 |
| TJS |
TJ za potrebe stroke |
izbirno |
33,0 |
1 |
| Skupaj E |
|
416 |
18 |
| Zaključni izpit |
|
|
2 |
| Skupaj kreditnih točk |
|
|
201 |
NATAKAR
| Oznaka |
Programske enote |
Obvezno / izbirno |
Skupno število ur |
Število kreditnih točk |
| A – Splošnoizobraževalni predmeti |
| P1 |
Slovenščina |
obvezno |
213,0 |
12 |
| P2 |
Madžarščina I ali Madžarščina II |
obvezno |
213,0 |
12 |
| P3 |
Matematika |
obvezno |
213,0 |
12 |
| P4 |
Tuji jezik I |
obvezno |
164,0 |
9 |
| P5 |
Umetnost |
obvezno |
33,0 |
2 |
| P6 |
Naravoslovje |
obvezno |
132,0 |
6 |
| P7 |
Družboslovje |
izbirno |
132,0 |
6 |
| P8 |
Športna vzgoja |
izbirno |
164,0 |
7 |
| Skupaj A |
|
1264 |
66 |
| B – Strokovni moduli |
| M1 |
Osnove v gostinstvu |
obvezno |
287,0 |
12 |
| M2 |
Komuniciranje in poslovanje |
obvezno |
81,0 |
4 |
| M6 |
Postrežba pijač |
izbirno |
117,0 |
6 |
| M7 |
Postrežba rednih obrokov |
izbirno |
150,0 |
8 |
| M8 |
Postrežba izrednih obrokov |
izbirno |
108,0 |
7 |
| M17 |
Mešane pijače |
izbirno |
50,0 |
3 |
| M19 |
Dekoracije |
izbirno |
50,0 |
3 |
| Skupaj B |
|
843 |
43 |
| Od tega: C – Praktično izobraževanje v šoli |
| M1 |
Osnove v gostinstvu |
obvezno |
60,0 |
3 |
| M6 |
Postrežba pijač |
izbirno |
50,0 |
2 |
| M7 |
Postrežba rednih obrokov |
izbirno |
60,0 |
3 |
| M8 |
Postrežba izrednih obrokov |
izbirno |
50,0 |
2 |
| M17 |
Mešane pijače |
izbirno |
30,0 |
1 |
| M19 |
Dekoracije |
izbirno |
30,0 |
1 |
| Skupaj C |
|
280 |
12 |
| Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu |
| |
Praktično usposabljanje z delom |
obvezno |
1292 |
53 |
| D – Interesne dejavnosti |
| |
Interesne dejavnosti |
obvezno |
160 |
7 |
| E – Odprti kurikulum |
| CRO |
Celostni razvoj osebnosti |
izbirno |
30,0 |
1 |
| HMVD |
Higienski minimum in varstvo pri delu |
izbirno |
60,0 |
3 |
| UIKT |
Uporabna informacijsko komunikacijska tehnologija |
izbirno |
93,0 |
4 |
| GAS |
Gastronomija |
izbirno |
65,0 |
3 |
| GOP |
Gostinsko poslovanje |
izbirno |
102,0 |
5 |
| PSI |
Psihologija |
izbirno |
33,0 |
1 |
| TJS |
TJ za potrebe stroke |
izbirno |
33,0 |
1 |
| Skupaj E |
|
416 |
18 |
| Zaključni izpit |
|
|
2 |
| Skupaj kreditnih točk |
|
|
201 |