Finalisti državnega prvenstva v malem nogometu za dijake srednjih šol

V torek, 10. 5. 2022, so se naši dijaki udeležili polfinala državnega prvenstva v malem nogometu za dijake srednjih šol. Tekmovanje se je odvijalo na DSŠ Lendava. Turnirja so se udeležile srednje šole iz Ljubljane, Škofje Loke, Slovenske Bistrice in naša DSŠ Lendava, ki so igrale po sistemu vsak z vsakim. Igralni čas je bil 2×15 minut.

V prvem krogu so se naši dijaki pomerili proti SŠ Slovenska Bistrica in izgubili z 1:4. V drugem krogu so se pomerili proti Gimnaziji Šiška. Po vodstvu naših z 2:0 so gostje izenačili in tekma se je končala z rezultatom 2:2. V tretjem krogu, ki je odločal o napredovanju na finalni turni, pa so se pomerili proti Gimnaziji Škofja Loka. Tekmo so začeli dobro in povedli v 6. minuti. Gostje so izenačili v 17. minuti. Naši nogometaši so igrali čvrsto in potrpežljivo. V končnici tekme pa so zadeli kar dvakrat in se veselili velike zmage s 3:1. S to zmago se je naša šola uvrstila na finalni turnir državnega tekmovanja v malem nogometu. Finalni turnir se bo odvijal 17. 5. 2022 v Kopru.

Našo šolo so zastopali Primož Kocet, Vito Houbar, Blaž Baligač, Tine Sobočan, Niko Houbar, Rok Horvat, Nejc Hozjan, Santino Nikolič, Jan Farkaš, Anej Horvat, Marsel Škraban in Niko Zamuda.

Rezultati:

Comments are closed.