Erasmus+ “Segamo čez meje” – Tenerife 2023

Prvi teden na Tenerifih

V petek zgodaj zjutraj so nas s kombijem peljali do letališča Marco Polo v Benetke. Let je bil direkten, trajal pa je 4 ure in 40 minut. Letenje je bilo mirno, brez turbulenc. Na letališču nas je čakal šofer avtobusa in nas odpeljal do hotela. Namestili smo se v sobe, pojedli večerjo in si šli ogledat mesto Puerto de la Cruz. Naslednji dan po zajtrku smo spoznali Orsi, našo koordinatorko. Kasneje pa smo obiskali glavno mesto Santa Cruz de Tenerife. Tam smo imeli tudi kosilo in si ogledali znamenito plažo Playa de las Teresitas. Naslednji dan smo se odpravili v dolino Valle Orotava, tam smo si ogledali znamenito drevo Dragon tree (El Drago) in cerkev Lady of Conception (Iglesia de la Concepción). Kasneje smo se odpeljali v nacionalni park El Teide, kjer smo si ogledali najvišjo goro v Španiji.

V ponedeljek je bil naš prvi dan na akademiji, kjer smo spoznali tudi druge slovenske dijake, ki so prišli iz Kamnika. Govorili smo o socialnih medijih, marketingu in strategijah. Imeli smo tudi nalogo Mission Impossible. Razdelili smo se v skupine, in opravili različne naloge. Popoldan smo šli na črno plažo Playa del Castillo v Puerto de la Cruz . V torek smo na akademiji govorili o spletnih straneh. Ena izmed naših nalog je bila potem ustvariti spletno stran. Po akademiji smo odšli v mesto, kjer smo poskusili njihovo kavo Zaperoco. V sredo smo na akademiji napisali svoj CV s pomočjo “canve”. Poslušali smo tudi predstavitev dijakov iz Kamnika, saj je bil to njihov zadnji dan. Popoldne smo se osvežili v hotelskem bazenu in si zvečer odšli ogledat njihov tradicionalni ples flamenko. V četrtek nismo šli na akademijo, zaradi praznika. Obiskali smo mesto La Laguna, naša naloga je bila ustvariti video o znamenitostih mesta. Zato smo si ogledali mesto, tržnico, znamenitosti, kot so cerkev, vodnjak, katedrala, gledališče in seveda tudi nekaj trgovinic. Popoldne smo šli na plažo. V petek prav tako nismo šli na akademijo zaradi praznika. Zato pa smo dobili nalogo lov na zaklad. S pomočjo aplikacije smo morali raziskati znamenitosti mesta Puerto de la Cruz.

Drugi teden na Tenerifih

V soboto smo se odpravile v vodni parka Siam, največji tovrstni park v Evropi. Tam smo preživele ves dan in preizkusile skoraj vse tobogane, kar nam je pošteno pognalo kri po žilah. V nedeljo pa smo obiskale park Loro, najboljši in najmodernejši živalski vrt na svetu. Ogledale smo si vse predstave, bile so izjemne.

V novem tednu smo na akademiji spoznavale osnove fotografiranja in se naučile nekaj trikov. S fotografiranjem smo se preizkusile v botaničnem vrtu (Jardín Botánico). Naša naloga je bila, da posnete fotografije tudi obdelamo in naredimo razglednico. Dosegle smo prvo mesto in dobile tudi majhno nagrado.

V torek smo morale narediti brošuro za promocijo našega hotela in akademije. Popoldne smo prosti čas preživele na plaži in v mestu. V sredo smo v dvojicah izdelale kar nekaj kvizov in iger na računalniški aplikaciji. Zvečer pa smo se odpravile po nakupih spominkov za naše najdražje. Zadnji dan na akademiji smo izvedele veliko o socialnih omrežjih in o tem, kako narediti sponzorirano objavo in z njo pritegniti željeno skupino ljudi. Prejele smo tudi certifikat Europass za opravljeno mobilnost. Popoldne smo si še zadnjič ogledale naše mesto.

V petek dopoldan smo se odpravile na letališče, kjer se je stvar malo zavlekla, saj so naš let prestavili. Po štirih urah in pol letenja smo pristale v Benetkah v Italiji in po nekaj urah vožnje zgodaj zjutraj prispele v Lendavo.

V dveh tednih na Tenerifih smo pridobile veliko izkušenj, se naučile veliko novih uporabnih stvari, spoznale novo kulturo, se naučile nekaj novih španskih izrazov in videle prečudovito naravo, ki nam bo za vedno ostala v spominu.

Comments are closed.