Erasmus+ Tenerife – 1. teden

V okviru projekta Erasmus+ se je 8 dijakinj DSŠ Lendava programa Ekonomski tehnik odločilo za 2-tedensko mobilnost in izobraževanje v digitalnem marketingu na enem od Kanarskih otokov, Tenerifih.

Naše potovanje na Tenerife se je začelo v četrtek, 2.9.2021, ob devetih zvečer, ko smo krenile z avtobusom iz Lendave in se odpeljale na letališče Treviso v Italiji. Let smo imele ob sedmi uri zjutraj. Bil je zanimiv in miren.

Namestile smo se v hotelu Smy v mestu Puerto de la Cruz. Popoldan smo si ogledale akademijo na kateri se učimo, nato smo raziskovale mesto in bližnje plaže. Odkrila sem, da so plaže, zaradi vulkanskega nastanka otoka, črne.

Konec tedna smo si ogledale Loro Park, velik živalski vrt na obrobju Puerto de la Cruza. Ogledale smo si tudi predstavo z orkami. Prosti čas smo preživele na plaži ali na bazenu.

Na akademiji smo imele predavanja in reševale smo različne naloge.

V ponedeljek, prvi dan na akademiji, smo si morale izmisliti idejo za dogodek, ki sodeluje s podjetjem SEO in the Sun. Posnele smo tudi podcast za ta dogodek.

V torek smo si ogledale mesto Laorotava in obiskale nacionalni park Teide, ki nas je zelo navdušil.

V sredo in četrtek pa smo na akademiji delale svojo spletno stran in videoposnetek.

V petek smo imele končno predstavitev naših izdelkov na kateri smo se odlično odrezale, saj smo dosegle prvo in drugo mesto.

Ob popoldnevih smo počivale, se kopale na bližnjih plažah ali raziskovale mesto.

Čez vikend smo se z avtobusom napotile v Santa Cruz, glavno mesto, kjer smo videle prečudovite stavbe, kopale pa smo se na bližnji plaži s saharskim peskom. V nedeljo pa smo ponovno šle na bazene.

Izobraževanje v novem okolju je zanimivo in prijetno, ob tem pa imamo tudi veliko prostega časa za spoznavanje novega okolja in sproščanje.

Iva Žoldoš

Comments are closed.