Ekonomijada 2018

22. maja 2018 je potekala na SEPŠ Koper 5. Ekonomijada, srečanje in druženje 26 srednjih ekonomskih šol iz Slovenije. Tema letošnjega srečanja so bili vodnjaki v Kopru kot pomemben družbeni in gospodarski vir življenja in se navezuje na projekt voda, zato so dijaki ob koprskih vodnjakih pripravili določene teme, povezane s šolskimi predmeti.

Tako so pot dijakinje 3. b-razreda (program Ekonomski tehnik), Martina Kocet, Maja Tkalec in Darja Žalik, začele z drugimi dijaki ostalih ekonomskih šol pri vodnjaku sredi odprtega atrija koprske SEPŠ, nadaljevale k vodnjaku na trgu Brolo, naslednji postanek je bil znameniti vodnjak Da Ponte na Prešernovem trgu, nato vodnjak (fontana) Nevesta na Hlavatyjevem trgu in vodnjak na Carpacciovem trgu. S potniškega terminala so se dijaki odpravili na Titov trg, se fotografirali in se udeležili predavanja na temo Strategija razvoja turizma v mestni občini Koper do leta 2025 v prostorih Univerze na Primorskem.

Ekonomijada se je zaključila v prostorih samostana Svetega Frančiška s slavnostno podelitvijo gazelice, nagrade za najbolj aktivno učno podjetje v tekočem šolskem letu. Spremljali sta jih mentorici Brigita Laj in Lučka Bačič.

Comments are closed.