Dijaki DSŠ Lendava urejali ekovrt in okrasni vrt

V tednu dejavnosti se je šola odločila za ureditev ekovrta in okrasnega vrata na notranjem parkirišču šole. Ildikó Kovač je poskrbela za razpored dela na obeh vrtovih, po natančno zastavljenih ciljih. Vsak dan je tako zaposlila dijake določenih razredov, za katere so ji pomagali skrbeti določeni učitelji. Kakšna sta bila stari ekovrt in okrasni vrt ter kako sta nastajala nova, smo časovno dokumentirali s slikami.

V ponedeljek so dijakinje 3. b-razreda poskrbele za urejanje, čiščenje starega vrta, novega pa so pomagali s pomočjo hišnika Štefana Banfija pripraviti dijaki 1. b/c-razreda. Pomagali so navoziti zemljo. Pomagali so tudi pri urejanju okrasnega vrta. Odstranili so navoženo okrasno kamenje, izruvali so staro in posušeno okrasno grmičevje ter opleli vrt.

V torek in sredo je nekaj dijakov iz 3. c-, 4. g- in 1. d-razreda prekopalo okrasni vrt. Prekrili so ga s folijo in pripravili površino za zasaditev, preostali dijaki pa so posejali in zasadili vrtnine ter zelišča na ekovrtu. Dijaki 2. d-razreda so pod mentorstvom Mirana Bukovca in Blaža Sobočana skopali jame za postavitev brajde ob zasajenih vinskih trtah.

V četrtek so dijaki 1. d-razreda pomagali pri zasaditvi okrasnega vrta s sivko. Dijaki 3. d-razreda pa so dokončali brajde.

Rezultat štiridnevnega dela pridnih rok dijakov lahko vidite na fotografijah.

Fotografije: Tibor Tomšič, mag. Gabriela Zver

Comments are closed.