Glavni nagradi literarnega natečaja Bodi pisatelj, napiši svojo zgodbo v nemščini tudi letos dijakinjama naše šole

Zgoraj omenjeni letošnji literarni natečaj se je zaključil s kulturnim programom in podelitvijo nagrad najboljšim mladim avtorjem 13. februarja v Festivalni dvorani v Ljubljani.

Na natečaj v organizaciji in izvedbi Centra za kulturo mladih je tokrat prispelo 241 del mladih avtorjev v slovenščini in tujih jezikih iz 73 osnovnih in 13 srednjih šol. Prvo nagrado za posebno omembo je prejela Patrizia Pahor, za najboljše literarno delo v nemščini pa je bila nagrajena Kaja Žižek, obe dijakinji 2. a-razreda naše šole.

Kulturni program je bil tokrat posvečen na novo odkriti poeziji Srečka Kosovela z naslovom Vsem naj bom neznan. Citate in pesnikove verze je z multivizualnimi efekti podkrepil vsestranski glasbenik Lado Jakša, ki nas je s sliko in melodičnimi zvoki od osamljene kamnite hiše v Tomaju popeljal v širna prostranstva Evropske unije. Odlomke iz nagrajenih del so brali dramski igralci Boris Cavazza, Maša Derganc Veselko, Klemen Janežič in Srdjan Milovanović.

Popoldan so dijaki preživeli na ustvarjalnih delavnicah, in sicer v scenaristični delavnici, delavnici animiranega filma in delavnici improviziranega gledališča.

Letos je na natečaju s svojimi prispevki v nemščini sodelovalo 7 dijakov iz 2. a- in 4. a-razreda naše šole, ki so prejeli tudi skupinsko pohvalo.

Comments are closed.