24. državno tekmovanje kemijskih tehnikov

V četrtek, 28. marca 2019, je na Šolskem centru Novo mesto potekalo 24. državno tekmovanje kemijskih tehnikov, ki se ga je udeležilo 15 tekmovalcev iz petih kemijskih šol v Sloveniji: Gimnazije in srednje kemijske šole Ruše, Srednje strojne in kemijske šole (Šolski center Ljubljana), Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo (Šolski center Celje), Dvojezične srednje šole Lendava in Srednje zdravstvene in kemijske šole (Šolski center Novo mesto).

Iz DSŠ Lendava so tekmovali Aleksander Rengeo iz 4. letnika, David Öri iz 3. letnika in Domen Pucko iz 2. letnika programa kemijski tehnik. Dijak Domen Pucko iz 2. b razreda je dosegel izjemno 5. mesto. Iskrene čestitke!

Ob tekmovanju iz znanja je potekalo tudi srečanje mladih kemikov. Srečanja se je udeležilo 150 dijakov iz vseh šol. Gostitelji so svoje sovrstnike najprej popeljali na ogled znamenitosti Novega mesta, nato pa so se skupaj pomerili v zabavnih športnih igrah. Dijaki DSŠ Lendava so osvojili 4. mesto.

Mentorica: Marija Polanec

Fotografije od zaporedne številke 2 do 12 so vir: https://www.sc-nm.si/szks/fotografije/fotografije-20182019/kemijada-2019/.

Comments are closed.